Guus Börger (links) en Jesse Marsman (rechts) houden hun hengel in de gaten. Foto: Arjen Dieperink

Guus Börger (links) en Jesse Marsman (rechts) houden hun hengel in de gaten. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Schooljeugd kan gratis vissen tijdens vakanties

Algemeen

ZWIEP - Het was afgelopen woensdag druk bij de visvijver van de Visvereniging Laren-Lochem op het terrein van restaurant en Spelerij de Witte Wieven. Zo’n zestien kinderen waren aan het vissen. “Tijdens de vakantieweken organiseert de jeugdcommissie van onze visvereniging iedere woensdag voor de jeugd een visdag”, laat vismeester Rob Driessen weten.

Door Arjen Dieperink

Onder begeleiding van Rob en andere vismeesters kan de jeugd gaan vissen. Hengelspullen hebben ze niet nodig, die krijgen ze gratis in bruikleen van de vereniging. “Wij zijn hier tijdens de vakantie op de woensdagen van tien tot drie uur. Het is vrije inloop.”
Langs de kant zitten Guus Börger (10 jaar) en zijn vriend Jesse Marsman (9 jaar) te vissen. Ze zitten allebei in groep 6 van de Vennegötte in Lochem. Rustig kijken ze naar hun hengel. Vissen vinden beide jongens leuk. “Je leert er ook nog wat van”, zegt Jesse. Een van hen heeft al een steur gevangen en ze hopen die dag nog wat meer vissen aan de haak te slaan. Dat kan want in de vijver zitten karpers, steuren en windes.
Iets verderop helpt Rob Driessen een ander kind bij het vissen. Hij houdt ook de rest in de gaten: zodra er iemand beet heeft komt hij erbij om te assisteren. “Ook tijdens de zomer- en herfstvakantie is de jeugd hier van harte welkom. Het is allemaal gratis”, aldus Rob.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant