VolkerWessels steunt educatief project J. vd Hoevenschool in Epse

Vervolg van voorpagina
Door Arjen Dieperink

EPSE - Burgemeester Sebastiaan van 't Erve was erbij en feliciteerde de kinderen met hun buitenlokaal. Hij vindt het initiatief zeer geslaagd. Kort daarna verwijderdehij samen met leerling Lisa en vertegenwoordiger Roy Hasselerharm van VolkerWessels het doek van het informatiebord dat erbij is geplaatst.

Het bedrijf had het project financieel mogelijk gemaakt. ‘Als VolkerWessels bouwen wij veel door heel Nederland heen. Op deze manier geven wij iets van natuur terug met een educatieve waarde. Daarom steunen wij dit initiatief'."
Ook IVN natuureducatie en Earthwatch Europe doen samen met de J. van de Hoevenschool mee aan het project. In totaal staan er zo'n veertig verschillende soorten bomen. Enkele ervan zijn voorzien van labels om zo de groei bij te kunnen houden. Ook worden er op bepaalde plekken tegels gelegd. Met regelmaat zullen de leerlingen onder de tegels kijken welke bodemdiertjes zich daar verstoppen. De leerlingen krijgen van de IVN natuurorganisatie een lespakket met onder meer verrekijkers en een loepje om insecten en andere kleine beestjes te kunnen bekijken.