HCR 't Langenbaergh sloot afgelopen zaterdag de deuren. Foto: Arjen Dieperink

HCR 't Langenbaergh sloot afgelopen zaterdag de deuren. Foto: Arjen Dieperink

Plotselinge sluiting HCR ‘t Langenbaergh in Laren

Economie

LAREN – Na vele speculaties die door het dorp gingen, is de definitieve beslissing gevallen. Afgelopen zaterdag opende HCR ‘t Langenbaergh nog eenmaal zijn deuren. Uitbater Lievestro zal het pand niet langer huren van eigenaar Wuestman. 

Door Arjen Dieperink

Een dag na de sluiting oogde de locatie somber. Het spandoek bij de fietsenrekken met de aanbieding ‘Pannenkoek! Iedere dinsdag en donderdag de tweede pannenkoek gratis’ trekt momenteel geen klanten meer. Op het trottoir staat nog een reclamebord met de tekst ‘7 dagen per week vanaf 10.00 uur open’. Door de ramen is de eenzame, versierde kerstboom zichtbaar. Het bord ‘gesloten’ bij de toegangsdeur laat niets te raden over. Tevens is de website van het horecabedrijf inmiddels uit de lucht.

Vorig jaar nam Henri Lievestro het stokje over van Anita Brouwer en Arjan Wesseldijk, die drieëntwintig jaar succes hadden met hun horecabedrijf en vorig jaar werden bekroond tot ‘Ondernemer van het jaar’. Waarom Lievestro binnen een jaar heeft besloten te stoppen, blijft onduidelijk, aangezien hij niet bereikbaar is voor commentaar.

HCR ‘t Langenbaergh, voorheen bekend als Café-Restaurant Eggink en later herberg ‘t Langenbaergh, kende niet alleen gasten, maar ook andere gebruikers. De afgelopen jaren vonden er computerbijeenkomsten voor senioren plaats, organiseerde damvereniging Denk en Zet een simultaanwedstrijd tegen Jan Groenedijk, en eindigde de Herfsttinten-boerkooltocht dit jaar bij HCR ‘t Langenbaergh voor een boerenkoolmaaltijd.

De vis- en biljartvrienden die wekelijks op vrijdag hun biljartkunsten op het groene laken toonden, zijn nu uitgeweken naar ‘t Hoeflo in Harfsen. Een van de biljarters betreurt het telefonisch aan de Berkelbode: “Bijzonder jammer dat wij na jaren in ‘t Langenbaergh niet meer terug kunnen komen. De eigenaar zou alle afspraken, voor zover deze er waren, voor de rest van het jaar hebben afgezegd.”

De vraag is nu of er een nieuwe horeca-uitbater gevonden zal worden. Eerder besloot HCR Stegeman ook te stoppen; op die plek komen nu woonappartementen. Het dorp Laren heeft binnen een paar jaar twee van zijn drie horecabedrijven verloren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode